Wij zijn verhuisd! Neem een kijkje op onze geheel vernieuwde website:


Wildlife Vrijwilliger Projecten

Of je er nu een tijd tussenuit wilt voor of tijdens je studie, op zoek bent naar een enerverende stage voor je studie, een sabbatical van je werk hebt genomen of gewoon een ander soort vakantie wilt hebben, Kameleon kan erin voorzien!

We bieden vrijwilligersplaatsen aan op ontzettend waardevolle projecten in Zuid-Afrika die zich richten op natuurbehoud en/of dierenwelzijn en waar jouw steun onontbeerlijk is voor het voortbestaan van veel leefgebieden van dieren en van veel dieren zelf in Afrika. Elk project is persoonlijk door ons uitgekozen om de kwaliteit van het educatieve programma, de passie van de teams en hun toewijding aan natuurbehoud en wildlife.

Met trots bieden we je diverse zeer interessante en gevarieerde projecten aan in de Limpopo Provincie, in de buurt van het Kruger National Park:

WILDERNESS CONSERVATION PROGRAMME     | naar boven

Altijd al willen weten wat het werk van een ranger inhoudt terwijl je alle kans hebt om wilde dieren te zien en er ook mee te werken? Bij dit project ben je aan het goede adres!
Je werkplek?... De Zuid-Afrikaanse bush!...
Het Wilderness Conservation Programme bevindt zich in een privé natuurreservaat in de Limpopo Provincie in Zuid-Afrika. Het reservaat is ongeveer 25,000ha groot, en het beschermen, rehabiliteren en conserveren ervan is veel werk en vraagt absolute toewijding van het full-time management & conservation team. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigd grondoppervlak of het observeren van de dieren in het reservaat, dit project zoekt enthousiaste deenemers om mee te helpen dit natuurreservaat tot model reservaat te maken - het doel van dit project.
Je collega's?... olifanten, leeuwen, neushoorns, cheetahs, luipaarden, zebra's, giraffes om er maar een paar te noemen...

Meer info & foto's van dit project!

AFRICAN EQUESTRIAN EXPERIENCE     | naar boven

Denk aan paarden... Zuid-Afrika... wildlife... combineer dit en je hebt een geweldig project!
Je breidt je kennis uit wat betreft het werken met paarden en verbetert je rijvaardigheid. Je brengt tijd door in de 'bush' en leert veel over het wild. Zwemmen met de paarden en met de 4x4 leeuwen en olifanten zien, rond het kampvuur zitten en luisteren naar de geluiden van de Afrikaanse nacht... en nog veel meer geweldige momenten.
Ervaar de schoonheid van de Zuid-Afrikaanse natuur en live your African Dream!

Meer info & foto's van dit project!

MONKEY REHABILITATION CENTRE     | naar boven

Waar mensen en dieren dezelfde omgeving delen, komen nogal eens problemen voor. Helaas is het vaak het dier waarvoor dit ongunstig uitpakt. Een voorbeeld hiervan is dat ondanks alle kennis die er voor handen is, mensen toch nog steeds baby aapjes als huisdieren nemen met alle gevolgen van dien. Door de oprichting van het Monkey Rehabilitation Centre is er nu een plek waar deze 'huisdieren' en 'probleemdieren' heengebracht kunnen worden. Deze dieren hebben nu kans op een vrije, natuurlijke toekomst.
Vrijwilligers zijn betrokken bij alle facetten van het runnen van een rehabilitatie centrum. Naast het voeren van de dieren, het schoonmaken van kooien en het hands on werk met baby aapjes tijdens het 'baby seizoen', helpen vrijwilligers ook mee met onderhoudsklussen en het bouwen van verblijven, het zaaien en oogsten van groenten voor de apen. Vrijwilligers worden ook betrokken bij de medische verzorging en -wanneer dit plaatsvindt- de vrijlating van een troep apen.

Meer info & foto's van dit project!

WILD LIFE EXPERIENCE     | naar boven

Dit Wildreservaat maakt onderdeel uit van het Balule Natuurreservaat, een Big Five reservaat van zo'n 650 km2 dat door de open grenzen met het welbekende Kruger Park deel uitmaakt van het Groter Kruger Nationaal Park. Het is een open systeem waar de wilde dieren vrijuit kunnen rondlopen. We kunnen gewoon niet uitleggen hoe geweldig het is om je eerste wilde giraffe, zebra, impala en zelfs olifant en leeuw te zien - en geloof ons maar, het feit dat je meestal te voet bent wanneer je deze dieren in hun natuurlijke omgeving ontmoet draagt in grote mate bij aan deze adembenemende ervaring…
Het doel van dit project is je kennis te laten maken met de vele verschillende facetten van het beheer van een wildreservaat. Hun motto is niet voor niets 'Natuurbehoud middels educatie'! Je bestudeert in theorie en praktijk ecologie, natuurbehoud en wildlife gericht op het bezitten en beheren van een wildreservaat.
Dit project biedt je eveneens de mogelijkheid om zoveel als je maar wilt deel te nemen aan de fantastische excursies in de omgeving. Die wil je niet missen!

Meer info & foto's van dit project!

MOHOLOHOLO WILDLIFE REHABILITATION PROGRAMME     | naar boven

Altijd al willen werken in een wildlife rehabilitation centrum in Afrika? Bij dit centrum kan dat!
Gewonde en/of verweesde dieren vinden hier een veilige haven. Waar mogelijk worden de dieren weer in hun natuurlijke omgeving vrijgelaten. Als dit niet meer mogelijk is verblijven ze permanent in het centrum. Hier kunnen bezoekers hen ontmoeten terwijl zij zich ook bewust worden hoe belangrijk natuurbewaring is.
Als vrijwilliger wordt je betrokken bij alle facetten van het werk in een wildlife rehab centrum.

Meer info & foto's van dit project!

REPTILE CONSERVATION CENTRE     | naar boven

Of je nu al een jarenlange passie voor slangen en reptielen hebt of je bent totaal nieuw in de wereld der reptilia, een verblijf bij dit Park biedt je de kans om up close and personal je kennis te verdiepen en je kunde uit te breiden, onder leiding van de zeer deskundige en bekwame curatoren van dit park.
Sinds 1984 levert het Reptielen Park een zeer waardevolle bijdrage aan natuurbehoud door het redden, revalideren en indien mogelijk weer uitzetten van slangen.
Je helpt mee met de dagelijkse verzorging van de dieren, en assisteert bij demonstraties en onderhoudswerkzaamheden. Reptielen hebben echter geen benul van deze plannen en het kan gebeuren dat je alles moet laten vallen (hoewel dat hier waarschijnlijk niet het juiste woordgebruik is!) om mee te gaan om een wilde slang te vangen bij mensen thuis of om baby-pofadders op te sporen in het gras van de demonstratiekuil!

Meer info & foto's van dit project!

WILDLIFE MONITORING PROJECT      | naar boven

Leeuwen, up close and personal! Het zien van een groep leeuwen in hun natuurlijke omgeving is al fantastisch, maar om ze te bestuderen, te leren kennen en hen 's nachts te horen brullen is de experience of a lifetime! De informatie die door het onderzoek vergaart wordt, wordt gebruikt om een gezond ecosysteem te behouden en het reservaat terug te brengen naar haar natuurlijke staat. De data wordt verkregen via een uitgebreid 'roofdier en wildlife' observatie onderzoek. Vrijwilligers krijgen de geweldige mogelijkheid om te leren over natuurbewaring terwijl ze direct werken aan natuurbewaring in een van de meest unieke wildlife sanctuaries in Zuid Afrika. Waarom zou je thuis een wildlife documentaire op tv kijken, als je het leven in de bush zelf direct kunt ondervinden?!

Meer info & foto's van dit project!

DAKTARI BUSH SCHOOL     | naar boven

Zou je graag gewonde en verweesde wilde dieren willen verzorgen terwijl je tegelijkertijd minderbedeelde jongeren uit de lokale gemeenschappen lesgeeft, en beiden de mogelijkheid op een betere toekomst bieden? Dan is het Wildlife Opvang / Gemeenschapsproject absoluut iets voor jou!
De missie van dit project is het onderwijzen van lokale, minderbedeelde kinderen over het belang van natuurbewaring, dit wordt gedaan door het medium van de Wildlife Opvang.
Jouw hulp zal een groot verschil uitmaken als het gaat om natuurbewaring en dierenwelzijn, het lesgeven van de kinderen en een brug slaan tussen de verschillende culturen. Je zult een geweldige ervaring opdoen, terwijl je je steentje bijdraagt, in een prachtige omgeving!

Meer info & foto's van dit project!
Het voordeel van boeken bij Kameleon is dat je zelf bepaalt hoe lang je bij welk project wilt blijven. Daarnaast nodigen we je uit om je eigen combinatie van projecten - en dus je eigen programma - samen te stellen. We helpen/adviseren je graag hierbij!

*** WIJ ZIJN VERHUISD! *** NEEM EEN KIJKJE OP ONZE GEHEEL VERNIEUWDE WEBSITE *** WWW.CHAMELEONTRAVELAFRICA.COM ***