Wij zijn verhuisd! Neem een kijkje op onze geheel vernieuwde website:

terug naar de wildlife vrijwilliger projecten

lees de ervaringen van andere vrijwilligers

DAKTARI BUSH SCHOOL

Zou je graag gewonde en verweesde wilde dieren willen verzorgen terwijl je tegelijkertijd minderbedeelde jongeren uit de lokale gemeenschappen lesgeeft, en beiden de mogelijkheid op een betere toekomst bieden? Dan is het Wildlife Opvang / Gemeenschapsproject absoluut iets voor jou!

Het Wildlife Opvang / Gemeenschapsproject is een geregistreerde non profit organisatie gevestigd in de Limpopo Province, dichtbij het Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika. Het ligt in een prachtig natuur reservaat met granieten heuvels en het meest ongelofelijke uitzicht. Het heeft niet de Big 5, maar luipaard en hyena lopen er wel rond, naast alle andere wildlife zoals impala, kudu, gnoe, zebra en giraffe. Je zult voornamelijk in en rond het kamp werken met de kinderen, maar als je wilt is het zeker ook mogelijk om samen met de projectleiders een bush walk te maken of rond te rijden in het reservaat. De dieren kunnen nogal schuw zijn, maar de omgeving op zich is al prachtig. Daarnaast is dit een goede mogelijkheid om de projectleider vanalles te vragen over de bush!


De missie van dit project is het onderwijzen van lokale, minderbedeelde kinderen over het belang van natuurbewaring, dit wordt gedaan door het medium van de Wildlife Opvang.

Elke maandag wordt een groep van 8 kinderen verwelkomt bij het Wildlife Opvang / Gemeenschapsproject. De kinderen blijven voor een week. Als vrijwilliger zijn je belangrijkste taken: het lesgeven van de kinderen en het werken met de dieren. Je zult de kinderen de kans geven om dieren en natuurbewaring te ontdekken, erover te leren en er een passie voor te ontwikkelen. Je zult ook hun school curriculum aanvullen met extra lessen Engels, Wiskunde, Natuurkunde, Aardrijkskunde, Maatschappijleer, vaak in de vorm van spelletjes.

De leeftijd van de kinderen varieert van 13 tot 16 jaar en het leerniveau ligt vaak erg laag. Een beetje basis Engels wordt met moeite gesproken en veel steun is nodig als het gaat om rekenen. Persoonlijke aandacht is iets dat de meeste kinderen niet gewend zijn. Daarom is deze ervaring voor de kinderen bij het project zo belangrijk!

Je hebt geen specifieke ervaring of kennis nodig om je bijdrage te leveren aan dit project. Je enthousiasme en je kunnen aanpassen is het belangrijkste!

Hoe meer aandacht, energie en geduld je aan de kinderen besteedt, des te groter de kans dat ze oppikken wat je hen probeert te leren. Bedenk dat je met een totaal andere cultuur en achtergrond te maken hebt. Wat voor ons als Europeanen vanzelfsprekend is, is dat voor de kinderen helemaal niet. Maar het is een geweldige ervaring om de ontwikkeling van deze kinderen mee te maken, zelfs in een week tijd. Niet alleen de kinderen en dieren hebben baat bij dit project, ook jij zult veel leren en ervaringen opdoen die je de rest van je leven bijblijven.

Of je nu voor het eerst alleen reist, of een doorgewinterde reiziger bent, je zult het erg naar je zin hebben bij het project door de familiesfeer die er heerst en de lekkere maaltijden. Jouw hulp zal een groot verschil uitmaken als het gaat om natuurbewaring en dierenwelzijn, het lesgeven van de kinderen en een brug slaan tussen de verschillende culturen. Je zult een geweldige ervaring opdoen, terwijl je je steentje bijdraagt, in een prachtige omgeving!

Hoe ziet een dag op het project eruit?

Je verzamelt allemaal om 7 uur 's ochtends in de gezamenlijke ruimte voor koffie. Vanaf half 8 maak je een wandeling met de kinderen en de honden. Daarna help je met het voeren van de dieren en het schoonmaken van de hokken en kampen. Ontbijt volgt om 9 uur. Lessen beginnen om half 10. Om 12 uur is het tijd voor lunch en wat vrije tijd. Om 2 uur 's middags wordt er weer les gegeven tot half 5. Vervolgens help je weer bij de voerronde van de dieren en worden er spelletjes gespeeld. Avondeten volgt om 7 uur 's avonds.

Vrijdagmiddag, zaterdag en zondag ben je vrij en heb je de kans om wat excursies in de omgeving te bezoeken. Op de zaterdag kun je mee naar het dorp om je persoonlijke aankopen in te slaan en bij een restaurantje wat te drinken terwijl je de lokale bevolking leert kennen.


Accommodatie:
Vrijwilligers delen een rondavel (een ronde chalet met grasdak) of een kamer in het hoofdgebouw. De rondavels zijn basic ingericht, maar heel comfortabel, met en suite badkamer (toilet, douche, koud en warm water). Er is geen electriciteit in het kamp, maar hierin wordt voorzien d.m.v. zonne-energie lampen en een generator voor het opladen van batterijen voor camera's, computers, etc. Er is ook internet beschikbaar voor een kleine bijdrage.

Faciliteiten:

bar met openhaard Braai (BBQ)
Overdekte gezamenlijke ruimte Zwembad
Internet Was

Groepsgrootte: 1 - 6 vrijwilligers
Minimum verblijf: vanaf 1 week tot zo lang als je wilt. We raden je wel graag aan om minimaal 2 weken te komen, een week vliegt namelijk zo voorbij!


Klik hier voor de programmakosten

Prijs is inclusief:
  • Accommodatie en was
  • 3 maaltijden per dag (allen bereid), thee, koffie en limonade
  • Een donatie voor het project
  • Training en supervisie
  • Trips naar het dorp op zaterdag
  • Vervoer naar en van het project
Niet inbegrepen:
  • Internet and telefoonkosten
  • Persoonlijke uitgaven zoals toiletartikelen, excursies, etc.
  • Drankjes uit de bar van het project

*** WIJ ZIJN VERHUISD! *** NEEM EEN KIJKJE OP ONZE GEHEEL VERNIEUWDE WEBSITE *** WWW.CHAMELEONTRAVELAFRICA.COM ***