terug naar 'Ervaringen'

lees meer algemene info over dit project

   


Excursies bij het Privé Wildreservaat

door Mellius BrouwerOm een beeld te krijgen van wat je tijdens je verblijf bij het Privé Wildreservaat kunt doen, heb ik mijn belevenissen van 1 week kort beschreven. Deze week deden we excursies.

Maandag: Wandeling door de bush. Heel interessant! Ook al kom je soms geen dieren tegen dan leer je toch nog veel (sporen en uitwerpselen van dieren). Deze maandag kwamen we pak 'em beet 15 giraffen, wat gnoe's en zebra's allemaal bij elkaar tegen. Twee van die giraffen gingen 'nekken', vechten met de nek zeg maar. Voor de rest was maandag een shopping day.

Dinsdag: 's Ochtends een boat trip gedaan in de Blyde River Canyon op een meer met crocs en nijlpaarden. 's Middags met zijn negenen met een ranger op safari geweest. Op een kill van een olifant zaten allemaal gieren. Echt een mooi gezicht! En verderop waren we op ongeveer 2 meter (!!!) afstand van een groep van 19 leeuwen. Het was ongelooflijk mooi om de leeuwen met elkaar te zien spelen e.d.

Woensdag: Een excursie midden in het Kruger Park. Dit was zoooooo fantastisch! We hebben de hele dag in Kruger rond gereden en naast de veel voorkomende diersoorten een luipaard en twee neushoorns gezien. Op het eind van de dag hebben we de geslaagde dag gevierd met champagne. 's Avonds hadden we een mooi feestje in een gasthuis.

Donderdag: Deze dag stond in het teken van de panorama route. Je rijdt met de auto langs een route waar je bij veel prachtige watervallen en kliffen stopt! Echt super mooi! Ik heb hier de Big Swing gedaan. Je zit dan aan een touw en springt een 70m diep ravijn in. Een soort bungee jump, echt een mooi gevoel!

Vrijdag: Manoutsa hike gedaan. We werden met een auto boven op een berg (Noorderlijke Drakensbergen) gezet en we moesten naar beneden klimmen langs watervallen, tropische bomen en door grotten. Echt een mooie ervaring! 's Avonds zijn we (zoals elke vrijdag voor de liefhebber) op stap geweest in Hoedspruit.

Mellius Brouwer
Nederland

     

*** KAMELEON ADVENTURES *** CHANGING THE FACE OF EXPLORATION ***