Wij zijn verhuisd! Neem een kijkje op onze geheel vernieuwde website:

OVER ONS


Kameleon's doel

Ons belangrijkste doel is het werven van vrijwilligers en cursisten voor waardevolle en interessante projecten in Zuid-Afrika op zo'n manier dat niet alleen jij profiteert van de kennis en het dankbare werk dat de projecten bieden, maar zodat de projecten zelf ook baat hebben bij jouw deelname. Jouw steun is van levensbelang voor het blijven voortbestaan van veel leefgebieden van dieren en van veel dieren zelf in Afrika. Elk project is persoonlijk door ons uitgekozen om de kwaliteit van het educatieve programma, de passie van de teams en hun toewijding aan natuurbehoud en wildlife.

Wie zijn wij

Graag maken wij hier even van de gelegenheid gebruik om onszelf voor te stellen. Linda (Nederlandse) kwam als vrijwilliger naar Zuid-Afrika in 2003. Na deze geweldige ervaring kreeg ze de kans terug te keren om een jaar bij een van de wildlife vrijwilliger projecten te werken als begeleider. In dat jaar ontmoette ze Dave (Zuid-Afrikaans), die als field guide bij het naastgelegen natuurreservaat werkte. Wat begon als een vakantieromance resulteerde niet lang daarna in een bruiloft. Dave en Linda wonen nu op hun eigen farm vlakbij het Kruger Nationaal Park (Limpopo provincie) in Zuid-Afrika. Een droom van beiden die werkelijkheid werd, midden in de bush.

Kameleon Adventures werd in 2004 opgericht door Marjolein van Dieren. Zij vroeg Linda om voor Kameleon de contactpersoon ter plaatse te worden. Dit heeft ze altijd met veel plezier gedaan en doet dit nog steeds. Inmiddels is eind 2007 het hele 'kameleon-stokje' overgedragen aan Linda en Dave.

Met onze sterke passie voor natuur, wildlife en het behoud hiervan, en met onze eigen gecombineerde ervaring als reiziger, vrijwilliger, begeleider en field guide, zijn we ervan overtuigd dat we jou verder kunnen helpen met een geweldige ervaring in Zuid-Afrika. Het gebied is fantastisch, de mensen vriendelijk en er is veel te doen en te ervaren, maar er is niets leuker dan dit alles te delen met anderen.

Linda met Kudu wees

Dave op 'kantoor'photo courtesy S. de Deugd

Waar wij voor zorgen

  • We sturen je naar projecten van hoge kwaliteit, die persoonlijk door ons zijn uitgekozen.
  • We werken rechtstreeks met de projectleiders om de communicatie tussen hen, jou en ons zo direct en zo snel mogelijk te laten verlopen. Vanaf het eerste contact met jou, tijdens de voorbereiding, je verblijf in Zuid-Afrika tot aan thuiskomst zijn wij je contact persoon.
  • We sturen je een uitgebreid 'Voor Vertrek'-pakket dat je zal helpen je goed voor te bereiden op je reis en verblijf in Zuid-Afrika. Natuurlijk ben je van harte welkom om ten allen tijde contact met ons op te nemen als je vragen hebt. Linda is zelf vrijwilliger geweest en kan je precies vertellen wat je kunt verwachten.
  • Kameleon bevindt zich in de directe omgeving van de projecten en dus is er een contactpersoon ter plaatse (zowel Nederlands als Engels sprekend), indien je vragen of hulp nodig hebt terwijl je op de projecten vertoeft. Erg belangrijk, vooral als je voor het eerst zelfstandig gaat reizen.
  • We doen ons best om ervoor te zorgen dat je goed ge´nformeerd en goed voorbereid op reis gaat - ook een prettige gedachte voor je familie en vrienden.
  • Iedereen die gelieerd is aan Kameleon is ervaren en enthousiast en wil je verblijf zo leuk en zorgeloos mogelijk maken.
*** WIJ ZIJN VERHUISD! *** NEEM EEN KIJKJE OP ONZE GEHEEL VERNIEUWDE WEBSITE *** WWW.CHAMELEONTRAVELAFRICA.COM ***